Mitől függ egy biztonsági bejárati ajtó tartóssága

A biztonsági bejárati ajtó tartóssága az Ön érdeke
A biztonsági bejárati ajtó tartóssága az Ön érdeke

Egy biztonsági bejárati ajtó tartóssága alapvető, hiszen nem kis összegű beruházásról van szó. Segítünk, hogy akár 50 évig szolgálja Önt!

A bejárati ajtók piaca nagy változatosságot mutat, így azt gondolhatnánk, mindenki talál kedvére valót. Különböző színek és minták, ajtólapméretek. De a formán és a méreten túl mire érdemes figyelni még, mielőtt belevág a vásárlásba?

A téma egyik szakértője szerint érdemes alaposan tájékozódni biztonsági bejárati ajtó vásárlása előtt. Sok  szempontot figyelembe kell venni, így a hozzájuk betérő érdeklődőkkel mindig elbeszélgetnek, hogy felmérjék az igényeket és elkerüljék a vásárlást követő frusztrációt.

Kedves olvasónk, ezeket a szakértői pontokat osztjuk most meg Önnel, hogy otthona kényelmében tájékozódhasson. Ki sem kell mozdulnia!

Szerkezet – a biztonsági bejárati ajtó lelke

A biztonsági ajtó szerkezete az, ami igazán értelmet ad neki. Az ajtó belsejében található rácsozat és annak sűrűsége ami igazán számít. Minél sűrűbb, annál jobb! Anyaga edzett acél kell legyen, csak így lesz igazán ellenálló. Egy jó biztonsági ajtó továbbá egyik, vagy akár mindkét oldalát acéllemez borítja, ezzel még nagyobb védelmet nyújt.

Megkülönböztetünk továbbá sima és panelszerkezetű ajtókat. Mindkettő esetén az előbb említett acélos szerkezet szolgálja a védelmet, de a panelszerkezű esetén az ajtó mindkét oldalán cserélhető faborítás található. A nem panelszerkezetű ajtóknál egy ízléses, jó minőségű, vastag és tartós védőfólia kínál esztétikus kinézetet.

Záródási pontok

Először talán érdemes tisztázni, mi is a záródási pont és mi az összefüggés a “tüskék” és a záródási pont között.

Az edzett acél tüskék, melyek az ajtó bezárásakor a tokba hatolnak, segítenek abban, hogy az ajtó atombiztosan ellenálljon a támadásoknak. A tüskék egymástól mért távolsága meg kell haladjon egy bizonyos értéket. Ha ez nincs meg, hiába van három tüske egymás mellett, csak egy záródási pontnak fog számítani.

A szerkezetnél már tárgyalt elv itt is érvényes: minél több a záródási pont, annál biztonságosabb az ajtó.

De mitől tartós?

A jó minőségű alapanyagtól. A már említett biztonsági rácsozat, a tüskék a záródási pontoknál és az ajtót beborító lapok mind galvanizált, edzett acélból kell készüljenek a biztonsági bejárati ajtó tartóssága érdekében. Az ajtó borítását kültéri ajtó esetén UV-védelemmel kell ellátni, hogy sokáig ellenálljon a nap káros sugarainak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *